Hvorfor Monmouthshire and Brecon canal?
Det er fire grunner til at vi valgte denne kanalen. Den er litt bredere enn engelsk standard kanalbredde. Da kan båtene være litt bredere og komforten blir mye bedre.

Kanalen går oppe i åssidene. Dermed blir det en fantastisk utsikt. Det blir ellers lett mye busker som stenger for utsikten langs kanalene i England.

Kanalen går gjennom en nasjonalpark.

Kanalen er ikke knyttet til det engelske kanalnettverket. Derfor er det roligere med færre båter.

Fantastiske båter
Vi leide Grouse. 60 fot lang og nesten 9 fot bred. Kraftig firesylindret diesel og baugpropell.

Sannsynligvis kanalens fineste båt.

To separate sovelugarer med dobbeltsenger. Sengene hadde tykke fjærmadrasser. Halvparten av senga skjules under den andre halvparten på dagtid. Trykk på knappen så kommer den andre halvparten fram helt uten at du trenger å gjøre noe mer. Samme om kvelden. Trykk på knappen og halve senga stues bort.

Kjøkkenet er mindre enn det du har hjemme, men sannsynligvis bedre utstyrt. Her er 5-platers gasskomfyr, stekeovn, romslig kjøleskap og skikkelig avtrekk. Creme Brulee brenneren ligger der den skal og alle kjeler, panner og gryter er Le Creuset.

Dyrt?
Vi tok turen tidlig på våren. Da er prisene lavere. Vi betalte ca 20.000,- for en uke. Delt på to par blir ikke det så galt.

Beacon Park Boats
Vi leide av Beacon Park Boats som er en familebedrift. Det var morsomt å se alle som trådde til straks vi var ferdig med turen En koblet til septik for tømming. En annen fyllte vann og diesel. En tredje brukte høytrykksspyler utvendig for deretter å pusse alt utvendig kobber. Et lite team gikk ombord med vaskebøtter og støvsuger.

Mer info hos: Beacon Park Boats